De verloskundigen

Wij zijn een verloskundigenpraktijk van drie vaste verloskundigen.
Katja Ten Hoor, Jacquelien Oving en Julia Zwiers 

Wij zijn gehuisvest in de Rietlanden aan de Houtsnip 28a.
Tijdens de zwangerschap leer je ons goed kennen, zodat je een vertrouwd gezicht krijgt tijdens de bevalling en in het kraambed. In de zwangerschap kom je regelmatig op controle en krijg je informatie en adviezen. Daarnaast zijn wij je eerste aanspreekpunt bij vragen en/of problemen.

Katja ten Hoor- Eshuis

IMG_7031
Ik ben geboren en getogen in Emmen. Door mijn moeder Kitty altijd aan het werk gezien te hebben, ben ik enthousiast over het vak geworden. Soms mocht ik eens mee op kraambezoek en later, toen de interesse serieuze vormen begon aan te nemen, heb ik ook bevallingen bijgewoond, zo heb ik me gaandeweg goed kunnen oriënteren. Hierdoor heb ik besloten in mijn moeders voetsporen te treden. Zodoende ben ik mijn opleiding in 1996 in Kerkrade begonnen.
Deze heb ik in 2001 afgerond en vanuit de opleiding ben ik gaan samenwerken met Kitty, vanaf dit moment tot 2015 hebben wij met veel plezier samen gewerkt.
De praktijk heeft Kitty tot 2001 als solo praktijk gerund.
Vanaf april 2015 is Kitty van haar welverdiende pensioen aan het genieten.
Zij heeft in 2006 en 2008 mij in de dubbelrol van verloskundige en later als oma bijgestaan bij de bevallingen van onze dochters. Dit was een bijzondere ervaring voor ons beiden.

Jacquelien Oving

IMG_7027Ik ben geboren en getogen in Drenthe, in Beilen!
Na mijn afstuderen in 2007 aan de verloskunde Academie in Groningen ben ik fulltime gaan werken in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. Vanaf 2009 ben ik het ziekenhuis gaan combineren met werken bij verloskundigenpraktijk MiddenDrenthe.
Tijdens mijn opleiding heb ik twee keer met veel plezier in deze praktijk stagegelopen. Nu Kitty aan het genieten is van haar pensioen, ben ik blij dat ik haar opvolger ben.
Het werken in een kleinschalige praktijk geeft ruimte voor persoonlijk contact, wat zorgt voor wederzijds vertrouwen met zwangere en partner  waardoor we een veilig contact op kunnen bouwen in deze speciale periode.
In 2012 heb ik  met succes de echo opleiding afgerond en hiermee mijn verloskundige werkzaamheden uitgebreid.
Ik kijk erna uit jullie te begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.


Julia Zwiers
Julia is ons team komen versterken! Zij werkt vol enthousiasme bij ons. Onlangs heeft zij met succes haar echo opleiding afgerond!