Wanneer bel je voor de bevalling?

De bevalling is begonnen …..  

bellen zwangerJe kunt ons bellen voor de bevalling als jij denkt dat het noodzakelijk is!
Onderstaande is een richtlijn, wanneer je klachten hebt die je niet herkent, hier niet staan omschreven of we niet tijdens het spreekuur hebben besproken, bel ons gerust om verduidelijking te vragen.

Wanneer je voor de 37 weken zwangerschap het idee hebt dat de bevalling is begonnen, bel ons dan direct. 

Als richtlijnen kun je het volgende aanhouden na 37 weken zwangerschap

♦ Als er stevige regelmatige weeën om de 4-5 minuten zijn. Zijn ze nog onregelmatig of licht, dan hoef je ons nog niet te bellen. Het beste kun je dan een bad nemen of, als je dit niet hebt, onder de douche gaan. Als de pijn hierdoor afneemt, kan het gaan om voor- of oefenweeën.
Nemen de weeën toe, blijf dan rustig onder douche of in het bad, dit heeft namelijk een goede werking op de vordering van de ontsluiting, aangezien je door het warme water goed kan ontspannnen. Zodra jouw gevoel aangeeft dat de weeën erg heftig worden en je graag wilt dat we komen kijken, bel ons dan. Heb je ongeveer een uur lang stevige weeën om de 4-5 min dan zal de bevalling begonnen zijn wordt het tijd ons te bellen.
♦ Als de vliezen breken, of het vermoeden hiervan.  Wanneer dit ’s nachts gebeurt, je hebt nog geen weeën en je weet dat het hoofdje is ingedaald, mag je ons de aansluitende ochtend bellen. Bewaar het broekje of maandverband. Bij groen vruchtwater altijd direct bellen!
♦ Aan het einde van de zwangerschap en tijdens de bevalling kan het zijn dat je iets bloedverlies krijgt. Je kunt ook de slijmprop gaan verliezen. Dit zegt jammer genoeg niet dat de bevalling is begonnen of snel gaat beginnen. Het is normaal dat je iets bloedverlies hebt aan het einde van de zwangerschap of tijdens de bevalling, schrik er dus niet van. Bij bloedverlies meer dan bij een menstruatie of bij twijfel, neem dan altijd contact met ons op.
♦ Ongerustheid; mocht er iets zijn waar je je niet zeker over voelt of ongerust over bent, mag je ons ALTIJD bellen.

Klik hier voor informatie over wanneer en hoe de bevalling kan beginnen