Pijn tijdens de bevalling

De bevalling is een bijzondere gebeurtenis. Tijdens de zwangerschap leef je daar naar toe. Op vele manieren kan je je voorbereiden op de bevalling en leren om te gaan met de pijn tijdens de bevalling.

Er zijn comfort stimulerende mogelijkheden, hierbij moet je denken aan warmte (een douche of bad), massage, houdingsveranderingen.
Er zijn ook pijnstillende middelen (medicatie), deze kunnen alleen in het ziekenhuis gegeven worden.

Bekijk de film ‘Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn?’ en hoor van andere moeders en vaders wat hun verwachtingen waren, hoe zij zich hebben voorbereid en hoe hun bevalling uiteindelijk is gegaan. Professionals, zoals een verloskundige, gynaecoloog en een neurowetenschapper, geven informatie over baringspijn, de meest voorkomende pijnbehandelingsmethoden en hoe je je kunt voorbereiden op de bevalling.

Rond 34 weken zwangerschap zullen we je tijdens het spreekuur folders meegeven om je voor te bereiden op de bevalling. Hierbij zit ook een folder ” Hoe ga je om met de pijn “. Tijdens de controle rond 36/37 weken zullen we dit nog indien gewenst uitgebreid met je bespreken. Mocht je de folder alvast willen lezen, klik dan hier.